Wat is Airtable?

Airtable is een software waarmee je eenvoudig al je spreadsheets in een database kunt zetten, ook voor wie geen ervaring heeft met code.
Gepubliceerd op:
28/9/2021
Airtable
Auteur:
Norbert Vercauteren
Auteur:
Norbert Vercauteren
Volgende blog
Arrow

Airtable is een database en tegelijkertijd een krachtig rekenprogramma (vergelijkbaar met Excel). Bovendien is het door zijn Excel-achtige interface eenvoudig aan te leren en te gebruiken.

Weet dat:

 1. Andere databases zoals MySQL maar beperkte rekenkracht hebben.
 2. Rekenprogramma's zoals Excel, Google sheets of Numbers als relationele databases beperkt zijn.

Waar is Airtable goed voor?

 1. Het is een krachtige database en dankzij de compatibiliteit met vele integraties zoals Zapier kan veel efficiënter gewerkt worden en kan de workflow worden geautomatiseerd. Dit heeft aanzienlijke tijdsbesparing tot gevolg. Data van andere databases kunnen eenvoudig geïmporteerd worden (ook CSV-bestanden).
 2. Het is een zeer flexibele drag & drop software, je kan eenvoudig en snel eigen views en toepassingen op maat maken.
 3. Het is zeer geschikt voor projectmanagement, time-management, klanten- en productbeheer, workflow automation, analyse en rapportering,... Aan teammedewerkers kunnen bevoegdheidsniveaus worden toegekend. Elk kan dan op zijn niveau aanpassingen doorvoeren en vol geïnformeerd blijven.

Sterkte van Airtable

 1. Het is een Excel-achtige interface die, door iedereen die vertrouwd is met Excel, eenvoudig wordt aangeleerd.
 2. Spreadsheets zoals Excel, Google sheets en Numbers kennen maar 3+1 datatypes: getallen, text, formules + datum
 3. Het kent 26 datatypes: zie Airtable fieldtables reference
 4. Airtable kan geïntegreerd worden in Webflow en Wordpress en met Zapier kan Airtable verbonden worden en data uitwisselen met meer dan 1000 populaire apps en websites: zie Airtable integrations

Airtable in de praktijk

Om je een idee te geven wat je met Airtable allemaal kan is het goed even enkele pagina's van de Airtable website te bezoeken.

 1. Configureer de perfecte view
  Creëer views voor verschillende situaties. Je filtert, sorteert, groepeert en organiseert je werk zoals jij het wil. Maak de views die passen bij jouw werk en bewaar ze voor gemakkelijke toegang op elk moment.
 2. Sync
  Airtable Sync maakt het eenvoudig om met teamleden van hetzelfde project de juiste informatie te delen. De projectmanager kan records van een bron-base selectief synchroniseren naar de bases van zijn teamleden, de bestemmings-bases. Bestemmings-bases kunnen de data niet wijzigen. Zo beschikt elk teamlid over de juiste informatie
 3. Workflow Automatisering
  Met Airtable, de compatibiliteit met meer dan 1000 integraties en Zapier kan je processen automatiseren. Dit heeft een aanzienlijke tijdsbesparing tot gevolg.
 4. Rapportering
  Met de mogelijkheden van Airtable zelf, met de vele integratie-mogelijkheden en Zapier, kan de workflow geautomatiseerd worden. Dit heeft een aanzienlijke tijdsbesparing tot gevolg.

Wil je meer informatie over Airtable? Of denk je dat Airtable een oplossing kan bieden voor jouw onderneming? Contacteer ons dan hier.