Wie is Elon Musk? CEO van Tesla

Geboren op 28 juni 1971 in Pretoria, Zuid-Afrika, zoon van een Canadees model en een Zuid-Afrikaans elektromechanisch ingenieur.
Gepubliceerd op:
13/9/2020
Elon Musk
Auteur:
Elliot Mersie
Auteur:
Elliot Mersie
Volgende blog
Arrow

Als kind al superintelligent

Elon Reeve Musk werd in Zuid Afrika (Pretoria) geboren op 28 juni 1971. Als kind al superintelligent, was hij anders dan de anderen en werd vreselijk gepest. Nu is Elon Musk een briljant visionair. Hij bedenkt en realiseert technologisch onmogelijk gewaande dingen en doet dit met ongekende geestdrift en doorzettingsvermogen. Hij is intelligent, werkt 120 uren per week. Maar vooral, als Elon Musk iets wil dan gebeurt het.

Een verbazingwekkend lijstje met projecten

1983 - Blastar

Musk is 12 jaar en programmeert samen met zijn broer op een van de eerste primitieve pc’-tjes (geheugen 5KB!), een videospel “Blastar”. Zij verkopen de broncode voor 500$.

1995 - Zip2

De gebroeders Musk starten met “Zip2”, een online gouden gids. 4 Jaar later verkopen zij Zip2 aan Compaq voor 307 miljoen dollar.

1999 - PayPal

Elon Musk richt de online bank X.com op. In 2000 fusioneert hij met een bedrijf (Confinity Inc.) dat een e-commerce betaalsysteem PayPal) ontwikkelt. Hij wordt CEOen bouwt Paypal verder uit en is de grootste aandeelhouder. In 2002 wordt PauPal verkocht aan eBay voor 1,5 miljard dollar. Musk zelf casht 180 miljoen dollar.

2002 - SpaceX

Musk start SpaceX op, een ruimtevaartbedrijf met als doel de mensheid te laten uitzwermen naar meerdere planeten, te beginnen met het koloniseren van Mars. Tegen 2050 wil hij 1 miljoen mensen op Mars.

2004 - Tesla

Tesla auto

Musk staat mee aan de wieg van Tesla. Nu is hij CEO en de grote bezieler. Hij leidt zowel het product design, als de engineering, als het productieproces.

2012 - Hyperloop

De hyperloop is een transportsysteem gebaseerd op het idee van de buizenpost, waar kokers onder druk worden doorgeblazen. De hyperloop, of de supersnelle vacuumtrein, werkt echter met een bijna vacuum buis, waarin capsules bij middel van een magnetisch zweefsysteem snelheden zouden moeten halen van meer dan 1000km/h. Het hyperloopsysteem zit nog in de experimentele en wordt momenteel verder ontwikkeld in samenwerking met andere ontwikkelaars en universiteiten.      

2016 - Solar City

In 2006 richten 2 neven van Elon Musk op zijn suggestie Solar City op. Het bedrijf ontwierp en installeerde systemen voor zonne-energie. In 2016 werd het bedrijf overgenomen door Tesla. Het produceert zonnepanelen en accu’s om de opgewekte elektriciteit op te slaan.

2016 - The Boring Company

Musk is het drukke verkeer in Los Angeles grondig beu. Hij stampt ’The boring Company’ uit de grond, een wegeninfrastructuur en tunnelbedrijf.  Musk wil een supersnel ondergronds autotransport systeem (hyperloop) uitbouwen, dat gebaseerd is op de ‘Magnetic Levitation’ techniek.

2016 - Neuralink

Samen met enkele anderen richt Musk Neuralink Corporation op. Neuralink is een bedrijf dat ‘Brain-Machine Interfaces’ (BMI’s) ontwikkeld. Brein en computer worden gelinkt en wisselen informatie uit. Neuralink focust zich momenteel op oplossingen voor bepaalde medische problemen (o.a. epilepsie). Het is ook de bedoeling om via de BMI iedereen superintelligent te maken.